CRANBERRY HYDRO ENZYME PEEL Żurawinowy peeling enzymatyczny

CRANBERRY HYDRO ENZYME PEEL (100 ml)

Żurawinowy peeling enzymatyczny
Przeznaczenie
  • skóra dojrzała
  • skóra sucha i wrażliwa
  • skóra tłusta
  • skóra z trądzikiem pospolitym
  • skóra z trądzikiem różowatym
Aktywne składniki
  • papaina
  • NMF  ( jony magnezu, sodu, potasu, mleczany, mocznik, alanina, seryna, prolina )
  • Cranberry Enzyme
  • kwas lewulinowy
  • hinokitiol
Działanie
  • zmniejsza szorstkość skóry
  • wygładza i rozjaśnia
  • złuszcza martwy naskórek
  • zwiększa retencję wody w naskórku znacząco podnosząc poziom nawilżenia
Zapytaj o produkt

Żurawinowy peeling enzymatyczny zapewni bezpieczną eksfoliację najbardziej wymagających skór. Może być wykonywany przez cały rok, także w okresie letnim.

Super moc tego produktu: Skutecznie złuszcza martwy naskórek pozostawiając skórę wygładzoną, rozjaśnioną, nawilżoną i zregenerowaną!  

NMF zawarty w peelingu zwiększa retencję wody w naskórku znacznie podnosząc jej poziom nawilżenia. Kwas lewulinowy i hinokitiol wyciszą skórę oraz zapewnią działanie bakteriostatyczne. Preparat zmniejszając warstwę rogową naskórka przygotowuje skórę do aplikacji innych składników aktywnych i zwiększa ich penetrację.

Niewielką ilość preparatu nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu, omijając okolice oczu. Delikatnie wmasować. Pozostawić na skórze na 12-20 minut, w zależności od wrażliwości skóry. Po tym czasie zmyć obficie wodą. Preparat może być stosowany na inne partie ciała. Jeśli po nałożeniu preparatu pojawi się silne podrażnienie, należy natychmiast zmyć dużą ilością wody. Szczegółowe instrukcje zawarte są w podręczniku szkoleniowym.

Produkt do użytku profesjonalnego. 

Aktywne składniki
  • papaina
  • NMF  ( jony magnezu, sodu, potasu, mleczany, mocznik, alanina, seryna, prolina )
  • Cranberry Enzyme
  • kwas lewulinowy
  • hinokitiol

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.